HOME -> anunturi
 

 

 

Anunturi

Programul liturgic : 2 - 15 Octombrie 2022

Consiliul Parohial al Bisericii Ortodoxe Romane Sfantul Prooroc Ilie din Schomberg doreste sa va aduca la cunostinta noutatile si programul pentru urmatoarea perioada.

Ne apropiem cu mari emotii si bucurie profunda de doua evenimente foarte importante din viata parohiei noastre: Numirea noului preot paroh al bisericii, parintele Marius Bujor, ca preot full-time, care va fi facuta pe data de sambata 8 octombrie, in prezenta Preasfintitului Parinte Andrei si a altor preoti din regiune.

Parintele Marius s-a nascut in judetul Bistrita Nasaud, a urmat cursurile seminarului teologic ortodox Sf. Iosif Marturisitorul, si a universitatii de teologie din Baia Mare, finalizandu-si studiile cu un masterat in teologie in cadrul universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. In perioada studentiei a fost coleg cu Parintele Ciprian Pasca. Doamna Preoteasa Maria a urmat cursurile de Teologie asistenta sociala in cadrul aceleasi universitati. Familia preotului are 3 copii si sunt in Canada din anul 2010 in provincia Quebec.

Al doilea eveniment important din viata parohiei va fi sarbatorirea celui de-al doilea hram al bisericii noastre: Sfanta Cuvioasa Parascheva de la Iasi al carui vesmant este oferit spre inchinare tuturor credinciosilor ortodocsi care ne trec pragul bisericii. Evenimentul marcheaza marea sarbatoare a sfintei care ocroteste intreaga Moldova si parohiile unde ea este cinstita in mod special.

Mai jos, va rugam sa urmariti programul in detaliu si sa invitam sa luati parte in numar cat mai mare:

Duminica, 2 octombrie + Duminica a 19-a dupa Rusalii (Predica de pe munte – Iubirea vrajmasilor)
ora 10:30 am - Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie

Sambata 8 octombrie
ora 09:45 am: Primirea si intampinarea ierarhului, Preasfintitul Parinte Andrei
ora 10:00 am: Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie, slujba de multumire catre bunul Dumnezeu si instalarea ca preot paroh a parintelui Marius Bujor. Evenimentul va fi urmat de o agapa frateasca cu donatii la subsolul bisericii noastre. Donatiile sunt binevenite si sunt lasate la latitudinea dumneavoastra. Toate cele necesare pentru aceasta agapa au fost donate de catre Virgil si Adina Rusen impreuna cu familia lor in memoria fratelui sau, Corneliu Gabriel.

Vineri, 14 octombrie +) Sf. Cuv. Parascheva de la Iasi
10:00 AM - Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie

Sambata 15 octombrie
ora 18:00 - Vecernie cu Acatist si procesiune in sobor de preoti

Duminica, 16 octombrie
ora 10:30 am - Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie
ora 12:30 pm - Festivalul mustului

Anul acesta, sambata 15 octombrie, la biserica noastra, care poarta si hramul Sfintei Cuvioasa Parascheva, pentru prima data, preotul paroh Marius Bujor organizeaza o procesiune cu racla in care se afla vesmantul sfintei. Astfel, incepand cu ora 18:00, un sobor de preoti va oficia slujba Vecerniei cu Acatist, dupa care se va scoate din biserica aceasta racla. In timpul procesiunii, se va intona Troparul Sfintei Cuvioase Parascheva in dangat de clopot. A doua zi, duminica, se va oficia, Sfanta Liturghie incepand cu ora 10:30, iar racla va ramane deschisa tuturor credinciosilor evlaviosi spre inchinare.

Dupa Sfanta Liturghie vom avea Festivalul mustului si curtea bisericii va fi invaluita de mireasma mustului proaspat, al strugurilor si castanelor, al muzicii si al mancarurilor pregatite, specifice evenimentului. Va rugam sa participati in numar cat mai mare si orice donatie din partea dumneavoastra este binevenita pentru a rasplati truda celor care se ocupa de organizarea acestui eveniment. Invitati si cunoscutii dumneavoastra la acest festival, pentru a ne bucura impreuna si a servi un pahar cu must, aratand ca anotimpul recoltei este binecuvantare de la Dumnezeu si veselie!

Donatiile sunt binevenite si sunt lasate la latitudinea dumneavoastra. Daca dintre dumneavoastra doriti sa participati ca si voluntari la pregatirea acestor evenimente precum si la evenimentele viitoare, va rugam sa ne contactati. De asemenea cei care doresc sa doneze in parte sau in intregime bunurile necesare acestui eveniment sunt bineveniti si va rugam sa ne contactati.

Pentru orice fel de informatii, cereri, intrebari, puteti sa folositi aceleasi canale de comunicatie cu care sunteti obisnuiti deja: acelasi email ori acelasi numar de telefon (text ori voicemail), iar unul dintre membri consiliului parohial va va raspunde inapoi.

Cu deosebit respect,
Consiliul Parohial
Tel: 416-835-1223
Email: Preot@BisericaSfantulIlie.com**********************************************************************************