HOME -> anunturi
 

 

 

Anunturi

Festivalul Mustului - 2023
Septembrie 2023 (varianta pentru tiparire)


Duminica 24 septembrie, ora 12:30, avem placerea de a va invita la "Festivalului Mustului" editia 2023, la Schomberg, festival organizat de Biserica Sfantul Ilie si Sfanta Cuvioasa Parascheva.

Atmosfera de sarbatoare va fi intretinuta de DJ Gabi Tandea si alti invitati surpriza.

In cadrul evenimentului veti avea ocazia de a va bucura de gustul mustului proaspat stors, de a vedea toate etapele prin care trece strugurele pana la dulcele si parfumatul must din pahar, mititei cu mustar, ceafa la gratar cu cartofi prajiti si salata de varza, preparate de cofetarie si bauturi racoritoare.

Va fi un festival de exceptie!

Intrarea este libera iar ca apreciere pentru munca depusa de membrii consiliului parohial, comitetului doamnelor si a tuturor celorlalti voluntari lasam donatiile la aprecierea dumneavoastra.

In cadrul festivalului va avea loc o tombola inedita, unde, fara exceptie, fiecare participant va fi castigator. Standul este organizat de dna Stefania Pop si dna Mihaela Tunariu.
Nu uitati si nu ratati ocazia de a fi unul din marii castigatori!
Toate fondurile stranse vor fi indreptate spre plata liniei de credit.

Cei mici, copiii de la Scoala Duminicala sub indrumarea dnei preotese, vor avea si ei un moment surpriza.

Va asteptam cu drag la biserica la Sfanta Liturghie, iar apoi sa petrecem impreuna o zi frumoasa de toamna intr-o atmosfera de sarbatoare!


****************************************************************************
1 Septembrie - Biserica noastra a randuit sa faca pomenirea Sf. Cuv. Dionisie Exiguul (cel Smerit); Sf. Cuv. Simeon Stalpnicul; Sf. 40 de Mucenici din Adrianopol precum si pomenirea Sfantul Cuviosul Dionisie Exiguul din Dobrogea, cel care a alcatuit cronologia crestina, numarand pentru Intaia oara anii Incepand de la Hristos.

Pe parcursul lunii septembrie avem Sfanta Liturghie In fiecare duminica incepand cu ora 10:30. Alte sarbatori mari din cursul lunii sunt:

- 8 V (+) Nasterea Maicii Domnului (P,U,V) - nu avem slujba pentru ca voi fi plecat la Seattle la Congresul anual al Episcopiei noastre.
-14 J (+) Inaltarea Sfintei Cruci (Post) - nu avem slujba

Pe data de 24 Septembrie, dupa Sfanta Liturghie, va avea loc "Festivalul mustului" unde va asteptam cu mare drag, cu mic cu mare, sa va alaturati noua. Donatiile sunt lasate la aprecierea fiecaruia si sunt mult apreciate.

Mai jos aveti programul complet al slujbelor si evenimentelor lunii septembrie.

Program liturgic Septembrie 2023

1 V - Inceputul anului bisericesc
3 D Duminica a 13-a dupa Rusalii - Pilda lucratorilor rai - ora 9:30 Utrenia, ora 10:30 Sf Liturghie
10 D - Duminica dinaintea Inaltarii Sfintei Cruci - Convorbirea lui Iisus cu Nicodim - ora 9:30 Utrenia, ora 10:30 Sf Liturghie
17 D Duminica dupa Inaltarea Sfintei Cruci - Luarea Crucii si urmarea lui Hristos - ora 9:30 Utrenia, ora 10:30 Sf Liturghie
24 D Duminica a 18-a dupa Rusalii - Pescuirea minunata - ora 9:30 Utrenia, ora 10:30 Sf Liturghie, ora 12:30 - “Festivalul Mustului” - must proaspat stors, mancare traditionala romaneasca, deserturi, muzica si voie buna. Donatiile sunt lasate la apreciarea dumneavoastra si sunt mult apreciate si binevenite. Va asteptam cu mult drag!

********************************************************************************************************************************************************************