HOME -> Donatii
 

Donatii online

Modalitati de a face donatii:

- Programul EFT - Electronic Found Transfer
- Donatii online folosind Credit Cardul
- Donatii din contul bancar prin email

Programul EFT - Electronic Found Transfer

Inscriidu-va la acest program singurul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa ne inmanati un void cheque pe care veti scrie suma cu care doriti sa contribuiti lunar ca donatie pentru biserica noastra (suma minima este de $50).

Pe data de 1 a fiecarei luni noi vom debita contul dumneavoastra cu suma inscrisa pe void cheque. Pentru aceasta nu uitati sa completati formularul - PLEDGE/GIFT FORM (Pre-authorized Debit (PAD) Agreement)- download document Pdf

Inceputul paginiiNOU! Donatii online folosind Credit Cardul

Ne face deosebita placere sa va anuntam un nou serviciu pentru facilitarea strangerii de fonduri pentru constructia bisericii Ortodoxe Romane cu hramul Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul din Richmond Hill: donatii online cu Visa, MasterCard, American Express, sau Paypal. Cand efectuati o plata cu cardul de credit, dumneavoastra veti continua sa acumulati puncte, mile aeriene, sau cashback.

Tranzactiile online initiate de pe site-ul nostru sunt procesate de PayPal. Tranzactiile prin PayPal sunt securizate si nu implica nici un risc pentru dumneavoastra pentru ca informatiile legate de cartea de credit raman secrete si nu sunt dezvaluite nimanui (nici macar bisericii noastre, careia dumneavoastra faceti donatia). PayPal foloseste sisteme complexe care asigura cele mai inalte standarde de securitate a tranzactiilor prin cardul de credit si aplica criptarea de date SSL (Secure Socket Layer), securizand astfel transmiterea informatiilor dumneavoastra in momentul efectuarii donatiei. Mai multe informatii despre Paypal puteti gasi aici.

Singurele informatii care sunt puse la dispozitia noastra sunt numele dumneavoastra, adresa unde locuiti, si suma de bani donata. Aceste informatii sunt necesare pentru a va elibera o chitanta de confirmare ca am primit suma de bani, iar la sfarsitul anului veti primi o chitanta oficiala de deducere de la taxe care va cumula toate donatiile (prin cec, cash, online, Electronic Fund Transfer, sau Email bancar) facute pe parcursul anului.

Va prezentam mai jos un exemplu cum puteti sa faceti donatii catre biserica noastra online, folosind un Credit Card:

Pasul 1: Pe prima pagina a site-ului nostru faceti click pe butonul “Donate”
Pasul 2: In acest pas sunteti transferat pe un canal securizat de transmitere a datelor (datele sunt criptate). Acest lucru il puteti vedea in adresa de internet care acum incepe cu https://www.paypal.com/ca/cgi-bin... De asemenea puteti observa aparitia unui lacat in fereastra de internet.

In acest pas veti Introduce suma de bani care doriti sa o donati, apoi apasati butonul galben “Update Total”. Dupa aceea, apasati pe link-ul “Continue” pentru pasul urmator.
Pasul 3: Introduceti numele dumneavoastra, informatiile referitoare la credit card-ul de plata, adresa, numarul de telefon si adresa de email.

Datele referitoare la credit card sunt secrete, si nu sunt divulgate nimanui, incluzandu-ne pe noi. Sunt folosite de catre PayPal doar la efectuarea tranzactiei bancare.

Adresa dumneavoastra ne este transmisa noua, pentru a putea intocmi chitanta de incasare a donatiei si eliberarea la sfarsitul anului a unei chitante oficiale de deducere de la taxe.

Foarte important este sa introduceti adresa de email cu grija, pentru ca veti primi o confirmare pe email referitor la donatia pe care o veti face.

In final apasati butonul galben “Review Donation and Continue” pentru a trece la pasul urmator.
Pasul 4: Revizuiti datele introduse si daca totul este in regula apasati butonul galben “Donate $xxx CAD Now”

 Pasul 5: Acest pas este confirmarea ca plata donatiei s-a efectuat cu succes.

In aceasta pagina veti primi un numar de confirmare a tranzactiei. Veti afla ca un email v-a fost trimis cu toate detaliile referitoare la efectuerea acestei donatii. Daca doriti, puteti tipari chitanta de confirmare a tranzactiei (faceti click pe link-ul “Print your donation receipt”). In final, veti apasa butonul galben “Return to Saint I. Tesviteanul Romanian Orthodox Church” pentru a va intoarce pe site-ul bisericii noastre.

Nota: Acest pas contine in partea de jos a paginii o posibilitate pentru dumneavoastra de a va creea un cont de PayPal. Acest pas este optional, si depinde doar de dumneavoastra daca doriti sa-l efectuati.
Stiati ca? In timpul Sfintei Liturghii si la alte slujbe ale Bisericii preotii se roaga staruitor pentru "fericitii si pururea pomenitii ctitori" ai bisericii respective? Desi ctitorii au construit ziduri materiale, pamantesti si trecatoare, ei primesc daruri ceresti netrecatoare si se bucura de o pomenire vesnica.

Sfantul Stefan cel Mare a ctitorit un numar de 40 de lacasuri sfinte, pentru 30 dintre acestea existand date certe de identificare? A zidit biserici si manastiri nu numai in Moldova, ci si in Muntenia si Transilvania, marturisind prin aceasta constiinta unitatii de credinta si neam. De asemenea si la muntele Athos a inaltat, innoit si inzestrat mai multe biserici si manastiri, intre care la loc de cinste sta manastirea Zografu.

Nu exista biserica fara ctitori, intrucat orice lacas de cult are la temelie darnicia unor persoane sau a unei comunitati. Omul sfinteste pamantul zidind pe el biserici sfinte, care leaga pamantul cu cerul.

La sfarsitul slujbei de sfintire a unei noi biserici ortodoxe se canta: „Aceasta Casa, Tatal a zidit-o, aceasta Casa, Fiul a intarit-o, aceasta Casa, Duhul Sfant a innoit-o, a luminat-o, a sfintit-o si a sfintit sufletele noastre.” Deci, o biserica este zidita de Sfanta Treime, dar folosind mainile si darurile credinciosilor harnici si darnici, evlaviosi si generosi.

Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa fie alaturi de dumneavoastra si de familia dumneavoastra!

Inceputul paginiiDonatii din contul bancar prin email

Daca doriti sa faceti donatii online bisericii noastre, va prezentam mai jos o modalitate foarte simpla si la indemana oricui. Doar doua conditii trebuie indeplinite:

1) Sa aveti un cont bancar deschis la una din urmatoarele banci canadiene:
    - Royal Bank of Canada (RBC Financial Group)
    - Toronto-Dominion Bank (TD Bank Financial Group)
    - Bank of Nova Scotia (Scotiabank)
    - Bank of Montreal (BMO Financial Group)
    - Canadian Imperial Bank of Commerce (CIBC)
2) Sa aveti posibilitatea de a face "sign-in" in contul dumneavoastra (un calculator)

Procedura e foarte simpla:

 • Dupa ce ati facut "sign-in" in contul dumneavoastra, selectati optiunea "Pay Bills & Transfer Funds", ca si cum ati dori sa platiti o factura curenta.
 • In pagina care tocmai s-a deschis, alegeti optiunea "Interac* Email Money Transfer".
 • Pasul urmator este sa introduceti urmatoarele informatii:
      - Suma de bani care doriti sa o donati (unele banci nu accepta sume mai mici de 10 dolari)
      - Numele dumneavostra
      -Adresa de email a Bisericii Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul Richmond Hill, care este preot@BisericaSfantulIlie.com
      - Trebuie sa scrieti o intrebare (pentru securitatea tranzactiei) la care noi va trebui sa raspundem in momentul in care banii vor fi transferati in contul bisericii.
      - Trebuie sa scrieti raspunsul la intrebarea de mai sus. Banca va verifica daca raspunsul nostru coincide cu raspunsul dumneavoastra.
      - Optional, puteti sa mai introduceti si un mesaj pentru noi, de exemplu numarul dumneavoastra de telefon.
 • Dupa ce ati terminat procedura, va trebui sa ne contactati fie pe telefon (416-835-1223 ), fie pe email (preot@BisericaSfantulIlie.com), ca sa ne spuneti care este raspunsul la intrebarea care ati scris-o mai sus.

  Daca in 30 de zile noi nu raspundem la intrebarea care ati pus-o mai sus, banii vi se returneaza in contul dumneavoastra integral.

  Pentru asemenea tranzactii, banca poate sa va ceara, separat, o taxa de $1 dolar (plus/minus 50 centi), indiferent de suma care doriti sa o donati.

  Valoarea introdusa de dumneavostra ca si donatie, va ajunge integral in contul bisericii noastre (banca nu va mai cere nici un fel de bani, nici noua, nici dumneavostra).

  Daca aveti intrebari, nu ezitati sa le puneti pe adresa de email a bisericii preot@BisericaSfantulIlie.com sau la telefonul bisericii noastre 416-835-1223 .

  Va multumim si Dumnezeu sa Primeasca!

  Inceputul paginii